Operatør af hvidvaskning af penge hævder sig skyldig i feds

En californisk mand har indgivet et skyldigt anbringende til de føderale myndigheder for at have udført en Bitcoin-hvidvaskning af penge.

Kais Mohammad, 36 år, opererede en ret omfattende virksomhed, der omfattede Bitcoin pengeautomater og personlige handelstjenester til klienter, han vidste, brugte cryptocurrency til at hvidvaske ulovlige gevinster.

Ulovlig Bitcoin-drift

Mohammad erklærede sig skyldig i hvidvaskning af penge, betjener en ulicenseret pengeoverførselsservice og undlod at have på plads et effektivt anti-hvidvaskningsprogram, som kræves i loven.

Hilsen fra Yorba Linda spredte Mohammeds operation, kaldet HeroCoin, over Orange, Los Angeles, Riverside og San Bernardino amter i Californien.

Som en del af sin operation ville Mohammad fysisk mødes med klienter og bytte Bitcoin mod kontanter. Han opkræver op til 25% provision for sådanne transaktioner. Myndighederne oplyser, at han aldrig spurgte om kilden til sine klienters midler, selvom han angiveligt mange gange vidste, at sådanne penge var resultatet af kriminel handling.

Han installerede også 17 Bitcoin-pengeautomater i indkøbscentre, dagligvarebutikker og tankstationer i de fire amter, han opererede i. Brugere kunne købe BTC eller sælge BTC for hårde kontanter i pengeautomaterne.

Operatør af hvidvaskning af penge hævder sig skyldig i feds

Naturligvis brød Mohammad en hel del love ved at drive sit BTC-imperium. Han undlod at registrere HeroCoin i Treasury Department’s Financial Crimes Enforcement Network. Han underrettede aldrig de føderale myndigheder om transaktioner større end USD 10.000 [AUS $ 14.000] eller transaktioner over US $ 2.000 [AUS $ 2.800] for klienter, som han mistænkte var kriminelle.

Han udviklede aldrig et anti-hvidvaskningsprogram. Et andet problem var, at han aldrig anbragte et identitetsverificeringsprogram på sine pengeautomater for klienter, der foretager flere transaktioner op til US $ 3.000 [AUS $ 4.200]. Til sidst har han aldrig taget skridt til at verificere nogen identifikation, der blev leveret af nogen, der bruger hans Bitcoin-pengeautomater.

Virksomheden var tilsyneladende hurtig for HeroCoin. Mohammad tilståede for de føderale myndigheder, at han byttede mellem $ 15 millioner [AUS $ 21 millioner] til US $ 25 millioner [AUS $ 35 millioner] på hans cryptomat- pengeautomater og personlige møder.

Den anbringende, som Mohammad forhandlede om, resulterede i, at han opgav de pengeautomater, penge og cryptocurrency, der var en del af hans HeroCoin-operation. Han er ikke planlagt, men han har op til 30 år i føderalt fængsel.