Litecoin kommer att falla, och så smälter kakan

Med ett kollektivt marknadsvärde på över en halv biljon är det säkert att säga att nästan alla större digitala tillgångar på marknaden imponerar på sina bagagehållare just nu. Litecoin är inte annorlunda och just nu, av oväntade skäl, är många på sin vagn igen.

Sedan den 20 oktober har Litecoins värde stigit med svimlande 91,26%, med priset för presstid visat sig vara mycket nära det högsta 2020. Faktum är att det finns en god chans att kryptotillgången kommer att nå en position över 100 dollar före årets slut. Låter okej, ja? Tja, inte riktigt.

Det beror för närvarande på att en kortsiktig prisutveckling inte är något som bör eller skulle stärka den förlorade optimismen hos Litecoins handlare. Varför? Tja, för tillgången har inte riktigt visat något annorlunda på marknaden för sent.

Litecoin 2020: Har något förändrats nu?

Till sin kredit är Litecoins transaktionsvolym för närvarande ganska hög, ett resultat som är ett tecken på betydande aktivitet. Det tar dock inte bort det faktum att det bara är en annan utlösningsreaktion. Tack vare Bitcoin och andra kryptotillgångar på marknaden har Litecoin kunnat registrera viss tillväxt under de senaste månaderna.

Under 2020 har Bitcoin och Ethereum varit på sina individuella möten. LINK och Cardano har också haft sina egna korta perioder av progressiv tillväxt. En sådan enskild period har saknats för Litecoin eftersom det finns en nyckelskillnad mellan LTC och andra tillgångar – LTC saknar utveckling alls.

Nu kan vissa Litecoin-förespråkare säga samma sak för Bitcoin och dess egen tekniska utveckling, men Bitcoin är Bitcoin. Dess sentimentala faktor och ökande institutionella intresse kompenserar för all stillastående i utvecklingsänden. Ethereum är fortfarande relevant på grund av ETH 2.0 och DeFi, och de flesta andra tillgångar i topp-10 har haft olika projekt och integrationer och utveckling.

Kan LTC överleva nästa björnkörning?

Det är där andra topp kryptotillgångar förblir en nedskärning över Litecoin. Under en björnkörning kan de flesta kryptosupportörer vanligtvis förbli tålmodig genom att lita på utvecklingsprocessen för deras föredragna projekt. Här kollapsar inte priset mycket eftersom hodlers håller troen.

För Litecoin har detta inte varit fallet alls. Utvecklingsänden för Litecoin har varit väldigt kalt 2020, förutom några få MimbleWimble-uppdateringar. Med all respekt kan det verkligen inte vara tillräckligt.

Skyldig Charlie?

Man kan argumentera för att även Charlie Lee är skyldig till brist på intresse. Lee, skaparen av Litecoin, har inte tweetat något original om Litecoin eller försökt marknadsföra projektet ur en grundläggande synpunkt på några veckor. Bara en serie re-tweets för att förbli „relevant.“ Hmmm … Låter som ett projekt jag känner till.

Tänk på detta – Samson Mow, CSO för Blockstream, twittrade nyligen om Litecoins prissänkning. Medan han sa „allvarligt“ känns det inte riktigt särskilt uppmuntrande. I själva verket är det inte heller första gången han stöter på som avvikande mot Litecoin heller.

Under ett avsnitt av Magical Crypto Friends frågades Mow (10:15 minuter) vilka mynt han vanligtvis marknadsför till sina vänner / familj. Bitcoin, svarade han innan han tillade att han också marknadsför Litecoin. Medan hans kommentarer följdes av en skratt från Riccardo Spagni, förblev Charlie Lee mer ärlig med sitt svar. Han sa,

„Jag tror inte att du säger det.“

Inte heller vi, Charlie. Inte vi heller.