Elke Investeerder ‚Moet 2-3% van hun netto waarde in Bitcoin zetten‘

Mike Novogratz: Elke Investeerder ‚Moet 2-3% van hun netto waarde in Bitcoin zetten‘

Op dinsdag (24 november) legde miljardairbelegger Mike Novogratz uit waarom de twee cryptoassets waar hij en de institutionele beleggers waarvan hij weet dat ze het meest in geïnteresseerd zijn (voor beleggen in plaats van voor handelen), Bitcoin en Ethereum zijn.

Voormalig hedgefondsmanager Novogratz is de oprichter en CEO van Galaxy Digital, „een gediversifieerde innovator op het gebied van financiële Bitcoin Future diensten en investeringsbeheer in de sector van digitale activa, cryptocurrency en blockchain-technologie“.

Gisteren, tijdens een zeer interessant interview met Yahoo Finance, sprak hij uitgebreid over de crypto ruimte. In dit artikel richten we ons op enkele hoogtepunten uit dit interview.

Hoe verschilt de huidige Bitcoin-rally van die in 2017?

„2017 was een wereldwijde speculatieve manie… Het werd gedreven door kleine retailbeleggers. Het was een soort van eerste mensenrevolutie in veel opzichten…

„Deze rally wordt gedreven door instellingen die langzaam de ruimte in gaan, vermogende particulieren, hedgefondsen, echte instellingen… Bitcoin is een macro-activum geworden om zich in te dekken tegen de verloedering van fiatvaluta, zowel hier in de VS als in het buitenland en dus is dat verhaal echt van de grond gekomen.

„Bitcoin is altijd een waarde geweest als een sociale constructie, zeer vergelijkbaar met goud: het is waardevol omdat het waardevol is, en naarmate meer en meer geloofwaardige deelnemers binnenkomen… blijft de geloofwaardigheid van de ruimte gewoon groeien, en we hebben dit soort buigpunt bereikt waar de netwerkeffecten het overnemen.“

Kan Bitcoin’s Price nog een grote correctie hebben, zoals in 2018?

„Ik denk dat we nog steeds volatiliteit hebben in Bitcoin… maar het volwassenheidsproces is aan de gang en instellingen zijn langere holdingperiodes, ze zijn diepere zakken, en dus zien we een overdracht van munten uit een snellere handen.

„Waarom Bitcoin in het verleden zoveel volatiliteit had, is dat het grootste deel van de liquiditeit op deze Aziatische beurzen kwam, zoals Huobi en BitMEX en Binance die vijftig, tachtig, honderd tegen één hefboomwerking bieden. En dus waren er deze hefboomkopers, bijna gokkers/speculanten die een ton aan liquiditeit creëerden. Veel van dat spul wordt weggereguleerd, en veel ervan wordt vervangen – veel van die munten worden vervangen door meer institutionele handen, en dus denk ik dat we nog steeds volatiliteit zullen hebben. Het wordt minder.

Is Crypto alleen voor professionele handelaren?

„Luister, ik denk dat Bitcoin voor iedereen is. Iedereen zou 2-3% van zijn of haar nettowaarde in Bitcoin moeten stoppen en er over vijf jaar naar kijken en het zal veel meer zijn.

„Ik denk dat Ethereum ook een munt is die je in je portefeuille zou kunnen stoppen. Ethereum zal waarschijnlijk het protocol zijn dat veel en veel van de gedecentraliseerde financiën bovenop… Dus, dat zijn de twee, denk ik, kernmunten.

„Anders dan dat, wordt het echt een lastige. Weet je, er was een gigantische rally in de laatste twee dagen van veel altmunten. Ze hebben een lager volume, een lagere marktkapitalisatie, zijn makkelijk te knijpen en zo leuk voor professionals om te ruilen, maar je kan 60% van je geld verliezen in een dag.

„En dus, weet je, eerlijke waarschuwing, als je in die dingen gaat spelen, doe het dan met kleine afmetingen en weet wat je doet. Voor onze institutionele klanten is het bijna allemaal Bitcoin en Ethereum op dit moment.“
Hoe zou Bitcoin worden beïnvloed als Janet Yellen de volgende Amerikaanse minister van Financiën wordt?

„De productiviteitskloof van het land vereist dat Janet Yellen aandringt op meer stimulans en meer stimulans… Je krijgt een macro-omgeving die bullish is voor goud, bullish voor Bitcoin, bullish voor harde activa.

„Weet je, haar benadering van Bitcoin als financieel activum voor betalingen, acht jaar geleden, was niet zo constructief, maar er is veel veranderd. Dus, we wachten af wat ze nu zegt over crypto in het algemeen, maar ik denk dat ze een duif voor markten is, wat goed is voor Bitcoin…“