Digital Currency Group investeert $100mln in het mijnkapitaal en adviesbureau Bitcoin

Cryptocurrency investeringsfirma Digital Currency Group zal $100mln storten in haar nieuw verworven dochteronderneming Bitcoin mijnkapitaal en adviesdienstverlener Foundry.

Het nieuws werd op 27 augustus onthuld op een aantal platforms, waarbij Digital Currency Group CEO Barry Silbert de aankondiging deed op zijn persoonlijke Twitter profiel terwijl hij verkondigde dat de groep misschien wel de grootste mijnexploitant in Noord-Amerika is geworden in het kielzog van de overname.

De gieterij draait sinds 2019 stil en is van plan om ‚institutionele expertise, kapitaal en marktintelligentie‘ aan te bieden aan de mijnwerkers en fabrikanten van cryptocurrency. Het bedrijf zal drie verschillende diensten aanbieden aan het mijn-ecosysteem, waaronder de aankoop en financiering van apparatuur, mijnbouw en staking, alsmede advies- en consultancydiensten.

In het persbericht staat dat Foundry al een van de grootste Bitcoin Investor-mijnbouwers in Amerika is en ook de financiering heeft uitgebreid naar andere mijnbouwactiviteiten, voor tientallen miljoenen dollars, om in 2020 Bitcoin-mijnbouwapparatuur aan te schaffen.

De Digital Currency Group is ook het moederbedrijf van Grayscale Investments, dat zich heeft gevestigd als de wereldwijde leider op het gebied van investeringen in cryptocurrency en het houden van activa. Grayscale’s Bitcoin Trust wordt momenteel gewaardeerd op meer dan $3,5bln.

Crypto America weer geweldig maken

Een van de belangrijkste doelstellingen die door de verschillende bedrijfsleiders die betrokken zijn bij de oprichting van de gieterij worden aangeprezen, is het vergroten van de Amerikaanse voetafdruk in de mijnbouw.

Mike Colyer zal optreden als CEO van de gieterij en brengt veel ervaring mee in de rol van voormalig directeur van Blockchain en AI firm Core Scientific. Colyer zegt dat het bedrijf hoopt bij te dragen aan een meer gedecentraliseerd mijnbouwecosysteem over de hele wereld:

„We willen de gedecentraliseerde infrastructuur in de nieuwe digitale economie versterken, en ons werk zal de ontwikkeling en groei van de mijnbouwactiviteiten ondersteunen – met name in Noord-Amerika. We zijn een bedrijf dat door mijnwerkers is gebouwd voor mijnwerkers, en we werken samen met ondernemers die onze missie delen om de industrie te bevorderen en een gedecentraliseerd mijn-ecosysteem te creëren.

Silbert weerspiegelde Colyer’s gevoelens door te herhalen dat de focus van de gieterij zal liggen op het bouwen en ondersteunen van de groei van de cryptocurrency mining en staking industrie in het Westen.

„Onze missie bij DCG is om de ontwikkeling van een beter financieel systeem te versnellen. Digital asset mining en staking vormen de ruggengraat van de blokketentechnologie die deze vooruitgang zal stimuleren. De gieterij brengt kritische middelen en begeleiding naar een essentiële hoek van de industrie, en Mike Colyer en zijn team hebben de expertise, geloofwaardigheid en integriteit om de veranderende behoeften van mijnwerkers en fabrikanten te ondersteunen“.

Mijnbouwers die hun horizon willen verbreden…

Fabrikanten van mijnbouwapparatuur lijken ook aan de weg te timmeren om hun aanvoerlijnen over de hele wereld en in het bijzonder naar Amerika uit te breiden.

Jordan Chen, die de COO is van de Bitcoin mijnbouwapparatuurfabrikant MicroBT, zei dat de uitbreiding van het bedrijf naar Amerika is gedreven door het partnerschap met de Digital Currency Group.

Bitmain heeft ook een aantal overeenkomsten getekend om haar nieuwste Bitcoin-mijnbouwapparatuur te leveren aan Amerikaanse bedrijven in 2020. Bitmain’s Global Sales and Marketing Director van Antminer Su Ke zei dat de Gieterij een cruciale rol heeft gespeeld in het faciliteren van de verkoop van hardware aan Amerikaanse bedrijven:

„Door het werk van de gieterij en de financiële ondersteuning van onze eindklanten hebben we dit jaar een aanzienlijk aantal machines naar de VS kunnen verschepen. De institutionele diensten van de gieterij voor Noord-Amerikaanse bedrijven en de expertise van het team hebben een belangrijke rol gespeeld bij het realiseren hiervan.