Bitcoin nyt 15 parhaan osakkeen ja valuutan joukossa

Bitcoinin 390 miljardin dollarin markkina-arvo asettaa sen 15 suurimman perinteisen omaisuuden joukkoon kahdessa luokassa.

  • Bitcoin’s on saavuttanut uuden kaikkien aikojen korkeimman hinnan, joka on yli 21 000 dollaria ja markkina-arvo 390 miljardia dollaria.
  • Tämä asettaa Bitcoinin # 15, kun se luokitellaan suurimpiin osakkeisiin.
  • Se asettaa myös Bitcoinin # 15 M1-valuutan toimitukseen ja # 28 M2-valuutan toimitukseen.

Bitcoin on nyt maailman suurimpien yritysten osakkeiden ja valuuttojen joukossa viimeisimmän kaikkien aikojen ennätyksensä valossa.

Kilpailu huipulle

16. joulukuuta Bitcoin nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle, joka ylitti 21 000 dollaria ja jonka markkina-arvo oli yhteensä 390 miljardia dollaria.

Johtava kryptovaluutta on nyt sijalla 13 verrattuna suurimpien yritysosakkeiden markkina-arvoihin. Vaikka se on edelleen pienempi kuin suurimmat teknologiayritykset, Bitcoin Revolution on ohittanut maailman suurimman pankin JP Morgan & Chase Co: n sekä kotitalousnimet, kuten Mastercard ja Disney.

Lisäksi jos BTC onnistuu ylittämään 25 000 dollaria, se saavuttaisi pariteetin maailman suurimman maksuprosessorin, Visa, kanssa 460 miljardilla dollarilla. Sen hinnan on ylitettävä 28 000 dollaria päästäksesi kymmenen parhaan joukkoon tai ylitettävä 42 500 dollaria päästäksesi viiden parhaan listalle.

Bitcoin ei todennäköisesti saavuta näitä hintoja pian. Muiden osakkeiden arvon lasku voi kuitenkin auttaa sitä jatkamaan nousua.

Bitcoin voittaa myös valuutat

Bitcoin on myös noussut fiat-valuuttoihin verrattuna.

Bitcoin on tällä hetkellä 15. suurin valuutta verrattuna M1-rahan tarjontaan – mittari liikkeeseen lasketusta fyysisestä valuutasta plus vaadittavat talletukset, matkashekit ja muut tarkastettavat talletukset. Bitcoinin nykyinen markkina-arvo tekee kryptovaluutasta suuremman kuin koko Ruotsin M1-rahan tarjonta.

Lisäksi BTC on 28. sijalla M2-rahan tarjontaa vastaan Luxemburgin ja Puolan välillä. M2-tarjonta mittaa eri maiden sijoitusrahastoissa, osakkeissa tai joukkovelkakirjoissa käteistä, säästötilitalletuksia ja vaihdettavissa olevaa rahaa.

Avain Bitcoinin suorituskykyyn voi olla sen likviditeetti. Kansallisten valuuttojen likviditeetti on keskittynyt tietylle alueelle, ja perinteisillä osakkeilla on myös kaupankäyntirajoituksia.

Bitcoin on kuitenkin maailmanlaajuinen omaisuus ilman rajoja, tosiasia, joka todennäköisesti luo kysyntää ja nostaa hintoja.